56.10.A - Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
47.89.Z - Sprzedaż detaliczna pozostałych wyrobów prowadzona na straganach i targowiskach
11.04.Z - Produkcja pozostałych niedestylowanych napojów fermentowanych
11.05.Z - Produkcja piwa
11.06.Z - Produkcja słodu
11.07.Z - Produkcja napojów bezalkoholowych; produkcja wód mineralnych i pozostałych wód butelkowanych
47.11.Z - Sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach z przewagą żywności, napojów i wyrobów tytoniowych
47.19.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach
47.22.Z - Sprzedaż detaliczna mięsa i wyrobów z mięsa prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.23.Z - Sprzedaż detaliczna ryb, skorupiaków i mięczaków prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.24.Z - Sprzedaż detaliczna pieczywa, ciast, wyrobów ciastkarskich i cukierniczych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.25.Z - Sprzedaż detaliczna napojów alkoholowych i bezalkoholowych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.29.Z - Sprzedaż detaliczna pozostałej żywności prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.81.Z - Sprzedaż detaliczna żywności, napojów i wyrobów tytoniowych prowadzona na straganach i targowiskach
11.03.Z - Produkcja cydru i pozostałych win owocowych
47.91.Z - Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub internet
47.99.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona poza siecią sklepową, straganami i targowiskami
49.31.Z - Transport lądowy pasażerski, miejski i podmiejski
49.32.Z - Działalność taksówek osobowych
49.39.Z - Pozostały transport lądowy pasażerski, gdzie indziej niesklasyfikowany
49.41.Z - Transport drogowy towarów
49.42.Z - Działalność usługowa związana z przeprowadzkami
56.10.B - Ruchome placówki gastronomiczne
56.21.Z - Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
56.29.Z - Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
56.30.Z - Przygotowywanie i podawanie napojów
85.59.B - Pozostałe pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowane
10.71.Z - Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek
10.12.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu
10.13.Z - Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego
10.20.Z - Przetwarzanie i konserwowanie ryb, skorupiaków i mięczaków
10.31.Z - Przetwarzanie i konserwowanie ziemniaków
10.32.Z - Produkcja soków z owoców i warzyw
10.39.Z - Pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw
10.41.Z - Produkcja olejów i pozostałych tłuszczów płynnych
10.42.Z - Produkcja margaryny i podobnych tłuszczów jadalnych
10.51.Z - Przetwórstwo mleka i wyrób serów
10.52.Z - Produkcja lodów
10.61.Z - Wytwarzanie produktów przemiału zbóż
10.62.Z - Wytwarzanie skrobi i wyrobów skrobiowych
10.11.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu
10.72.Z - Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek
10.73.Z - Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych
10.81.Z - Produkcja cukru
10.82.Z - Produkcja kakao, czekolady i wyrobów cukierniczych
10.83.Z - Przetwórstwo herbaty i kawy
10.84.Z - Produkcja przypraw
10.85.Z - Wytwarzanie gotowych posiłków i dań
10.86.Z - Produkcja artykułów spożywczych homogenizowanych i żywności dietetycznej
10.89.Z - Produkcja pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowana
11.01.Z - Destylowanie, rektyfikowanie i mieszanie alkoholi
11.02.Z - Produkcja win gronowych