Sprawozdania finansowe Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo Gastronomiczne I Usługowe

Bilans spółki Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo Gastronomiczne I Usługowe

Wiek firmy:
Wiek:
20 l. 2 mies. 11 d.
Kapitał zakładowy:
Kap. zakładowy:
50 000 zł

Dane bilansowe PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO HANDLOWO GASTRONOMICZNE I USŁUGOWE

ROK
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Aktywa razem 804 148,28 853 932,61 833 826,86 824 830,31 785 206,86 765 946,37
A. Aktywa trwałe 776 244,49 789 273,21 757 367,37 775 068,14 740 915,45 715 349,01
B. Aktywa obrotowe 27 903,79 64 659,40 76 459,49 49 762,17 44 291,41 50 597,36
C. Należne wpłaty na kapitał (fundusz) podstawowy 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00
D. Udziały (akcje) własne 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00
Pasywa razem 804 148,28 853 932,61 833 826,86 824 830,31 785 206,86 765 946,37
A. Kapitał (fundusz) własny -301 521,10 -297 690,55 -313 006,31 -299 431,49 -269 620,41 -291 228,98
B. Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania 1 105 669,38 1 151 623,16 1 146 833,17 1 124 261,80 1 054 827,27 1 057 175,35
I. Zobowiązania długoterminowe 800 263,68 831 394,38 831 394,38 831 394,38 831 394,38 828 895,75
II. Zobowiązania krótkoterminowe 305 405,70 320 228,78 315 438,79 292 867,42 223 432,89 228 279,60
Dane finansowe są automatycznie odczytywane ze strony internetowej EKRS Ministerstwa Sprawiedliwości.

  • Aktywa trwałe - Majątek posiadany na dłuższy okres, zazwyczaj dłuższy niż rok, np. nieruchomości, maszyny.
  • Aktywa obrotowe - Majątek planowany do zużycia lub sprzedaży w ciągu roku, np. zapasy, należności, środki pieniężne.
  • Kapitał własny - Wartość netto majątku przedsiębiorstwa, będąca różnicą między aktywami a zobowiązaniami.
  • Zobowiązania długoterminowe - Zobowiązania finansowe do spłaty w okresie dłuższym niż rok, np. kredyty, obligacje.
  • Zobowiązania krótkoterminowe - Zobowiązania finansowe do spłaty w ciągu roku, np. zobowiązania wobec dostawców, krótkoterminowe kredyty.
  • Kapitał rezerwowy - Część kapitału własnego odkładana na określone cele, np. pokrycie strat, rozwój działalności.