56.10.A - Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
68.20.Z - Wynajem i zarządzanie nieruchomościami własnymi lub dzierżawionymi
47.81.Z - Sprzedaż detaliczna żywności, napojów i wyrobów tytoniowych prowadzona na straganach i targowiskach
47.82.Z - Sprzedaż detaliczna wyrobów tekstylnych, odzieży i obuwia prowadzona na straganach i targowiskach
47.89.Z - Sprzedaż detaliczna pozostałych wyrobów prowadzona na straganach i targowiskach
47.91.Z - Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub internet
47.99.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona poza siecią sklepową, straganami i targowiskami
55.10.Z - Hotele i podobne obiekty zakwaterowania
55.20.Z - Obiekty noclegowe turystyczne i miejsca krótkotrwałego zakwaterowania
55.90.Z - Pozostałe zakwaterowanie
56.10.B - Ruchome placówki gastronomiczne
56.21.Z - Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
56.29.Z - Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
56.30.Z - Przygotowywanie i podawanie napojów
47.29.Z - Sprzedaż detaliczna pozostałej żywności prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
77.39.Z - Wynajem i dzierżawa pozostałych maszyn, urządzeń oraz dóbr materialnych, gdzie indziej niesklasyfikowane
81.10.Z - Działalność pomocnicza związana z utrzymaniem porządku w budynkach
81.21.Z - Niespecjalistyczne sprzątanie budynków i obiektów przemysłowych
81.22.Z - Specjalistyczne sprzątanie budynków i obiektów przemysłowych
86.90.A - Działalność fizjoterapeutyczna
93.11.Z - Działalność obiektów sportowych
93.13.Z - Działalność obiektów służących poprawie kondycji fizycznej
93.19.Z - Pozostała działalność związana ze sportem
93.29.B -
96.02.Z - Fryzjerstwo i pozostałe zabiegi kosmetyczne
96.09.Z - Pozostała działalność usługowa, gdzie indziej niesklasyfikowana
43.39.Z - Wykonywanie pozostałych robót budowlanych wykończeniowych
10.12.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu
10.13.Z - Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego
42.11.Z - Roboty związane z budową dróg i autostrad
43.12.Z - Przygotowanie terenu pod budowę
43.21.Z - Wykonywanie instalacji elektrycznych
43.22.Z - Wykonywanie instalacji wodno-kanalizacyjnych, cieplnych, gazowych i klimatyzacyjnych
43.29.Z - Wykonywanie pozostałych instalacji budowlanych
43.31.Z - Tynkowanie
43.32.Z - Zakładanie stolarki budowlanej
43.33.Z - Posadzkarstwo; tapetowanie i oblicowywanie ścian
43.34.Z - Malowanie i szklenie
10.11.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu
43.91.Z - Wykonywanie konstrukcji i pokryć dachowych
43.99.Z - Pozostałe specjalistyczne roboty budowlane, gdzie indziej niesklasyfikowane
46.32.Z - Sprzedaż hurtowa mięsa i wyrobów z mięsa
47.11.Z - Sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach z przewagą żywności, napojów i wyrobów tytoniowych
47.19.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach
47.21.Z - Sprzedaż detaliczna owoców i warzyw prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.22.Z - Sprzedaż detaliczna mięsa i wyrobów z mięsa prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.23.Z - Sprzedaż detaliczna ryb, skorupiaków i mięczaków prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.24.Z - Sprzedaż detaliczna pieczywa, ciast, wyrobów ciastkarskich i cukierniczych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.25.Z - Sprzedaż detaliczna napojów alkoholowych i bezalkoholowych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.26.Z - Sprzedaż detaliczna wyrobów tytoniowych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach