56.10.A - Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
45.11.Z - Sprzedaż hurtowa i detaliczna samochodów osobowych i furgonetek
74.10.Z - Działalność w zakresie specjalistycznego projektowania
56.30.Z - Przygotowywanie i podawanie napojów
56.29.Z - Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
56.21.Z - Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
56.10.B - Ruchome placówki gastronomiczne
47.99.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona poza siecią sklepową, straganami i targowiskami
47.91.Z - Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub internet
47.82.Z - Sprzedaż detaliczna wyrobów tekstylnych, odzieży i obuwia prowadzona na straganach i targowiskach
47.78.Z - Sprzedaż detaliczna pozostałych nowych wyrobów prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.77.Z - Sprzedaż detaliczna zegarków, zegarów i biżuterii prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.11.Z - Sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach z przewagą żywności, napojów i wyrobów tytoniowych
46.37.Z - Sprzedaż hurtowa herbaty, kawy, kakao i przypraw
45.40.Z - Sprzedaż hurtowa i detaliczna motocykli, ich naprawa i konserwacja oraz sprzedaż hurtowa i detaliczna części i akcesoriów do nich
45.19.Z - Sprzedaż hurtowa i detaliczna pozostałych pojazdów samochodowych, z wyłączeniem motocykli
10.13.Z - Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego
32.13.Z - Produkcja sztucznej biżuterii i wyrobów podobnych
15.12.Z - Produkcja toreb bagażowych, toreb ręcznych i podobnych wyrobów kaletniczych; produkcja wyrobów rymarskich
11.05.Z - Produkcja piwa
11.03.Z - Produkcja cydru i pozostałych win owocowych
11.02.Z - Produkcja win gronowych
10.89.Z - Produkcja pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowana
10.86.Z - Produkcja artykułów spożywczych homogenizowanych i żywności dietetycznej
10.85.Z - Wytwarzanie gotowych posiłków i dań
10.84.Z - Produkcja przypraw
10.73.Z - Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych
10.71.Z - Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek
10.52.Z - Produkcja lodów
10.39.Z - Pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw
10.32.Z - Produkcja soków z owoców i warzyw