46.37.Z - Sprzedaż hurtowa herbaty, kawy, kakao i przypraw
46.19.Z - Działalność agentów zajmujących się sprzedażą hurtową niewyspecjalizowaną
46.21.A - Sprzedaż hurtowa zboża i nasion roślin oleistych
46.21.B - Sprzedaż hurtowa nieprzetworzonego tytoniu i pasz dla zwierząt
46.22.Z - Sprzedaż hurtowa kwiatów i roślin
46.31.Z - Sprzedaż hurtowa owoców i warzyw
46.32.Z - Sprzedaż hurtowa mięsa i wyrobów z mięsa oraz ryb i wyrobów z ryb
46.33.Z - Sprzedaż hurtowa mleka, wyrobów mleczarskich, jaj, olejów i tłuszczów jadalnych
46.34.A - Sprzedaż hurtowa napojów alkoholowych
46.34.B - Sprzedaż hurtowa napojów bezalkoholowych
46.36.Z - Sprzedaż hurtowa cukru, czekolady i wyrobów cukierniczych
46.38.Z - Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności
46.41.Z - Sprzedaż hurtowa wyrobów tekstylnych
46.42.Z - Sprzedaż hurtowa odzieży i obuwia
46.44.Z - Sprzedaż hurtowa wyrobów porcelanowych, ceramicznych i szklanych oraz środków czyszczących
46.49.Z - Sprzedaż hurtowa pozostałych artykułów użytku domowego
46.82.Z - Sprzedaż hurtowa metali i rud metali
46.83.Z - Sprzedaż hurtowa drewna, materiałów budowlanych i wyposażenia sanitarnego
46.85.A - Sprzedaż hurtowa chemicznych nawozów i środków ochrony roślin
46.85.B - Pozostała sprzedaż hurtowa wyrobów chemicznych
46.86.Z - Sprzedaż hurtowa pozostałych półproduktów
46.87.Z - Sprzedaż hurtowa odpadów i złomu
46.90.Z - Sprzedaż hurtowa niewyspecjalizowana
47.11.Z - Sprzedaż detaliczna niewyspecjalizowana z przewagą żywności, napojów lub wyrobów tytoniowych
47.25.Z - Sprzedaż detaliczna napojów alkoholowych i bezalkoholowych
47.75.Z - Sprzedaż detaliczna kosmetyków i artykułów toaletowych
49.41.Z - Transport drogowy towarów
52.24.C - Przeładunek towarów w pozostałych punktach przeładunkowych
53.20.Z - Pozostała działalność pocztowa i kurierska
55.20.Z - Obiekty noclegowe turystyczne i miejsca krótkotrwałego zakwaterowania
56.11.Z - Restauracje
56.12.Z - Ruchome placówki gastronomiczne
56.21.Z - Okazjonalne przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering okazjonalny)
56.22.Z - Regularne przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering regularny) i pozostała gastronomiczna działalność usługowa
56.30.Z - Podawanie napojów
60.39.Z - Pozostała działalność związana z dystrybucją treści
77.21.Z - Wypożyczanie i dzierżawa sprzętu rekreacyjnego i sportowego