Patenty Instytut Biotechnologii Przemyslu Rolno Spozywczego Im Prof Waclawa Dabrowskiego Panstwowy Instytut Badawczy, znaki towarowe, wynalazki, wzory użytkowe i przemysłowe

Instytut Biotechnologii Przemyslu Rolno Spozywczego Im Prof Waclawa Dabrowskiego Panstwowy Instytut Badawczy patenty

Wiek firmy:
Wiek:
23 l. 12 d.
Zebraliśmy dane z publicznej bazy danych Urzędu Patentowego dotyczące patentów zarejestrowanych na nazwę Instytut Biotechnologii Przemyslu Rolno Spozywczego Im Prof Waclawa Dabrowskiego Panstwowy Instytut Badawczy. Łączna liczba zgłoszeń rejestracyjnych patentów złożonych w Urzędzie Patentowym wynosi 54. 38 z nich jest obecnie ważnych.
Podział patentów firmowych według typu jest następujący - wynalazki: 53, znaki towarowe: 1.
ObrazTekstNr. zgłoszeniaData zgłoszeniaStatusWażne do
-- Sposób przerobu nasion grochu na krem białkowy Pat.247128 2022-04-01 aktywny  
-- Panier mokry beztłuszczowy do powlekania produktów spożywczych Pat.247054 2021-12-28 aktywny  
-- Sposób rozkładu polisacharydów zawartych w surowcach lignocelulozowych Pat.245361 2020-12-14 aktywny  
-- Sposób wytwarzania homogenizowanej kiełbasy parzonej o przedłużonej trwałości przechowalniczej z mięsa oddzielonego mechanicznie peklowanego obniżoną dawką azotynu sodu Pat.244287 2020-10-29 aktywny  
-- Sposób wytwarzania kiełbasy drobno rozdrobnionej parzonej peklowanej z obniżoną dawką azotynu sodu o zwiększonej stabilności barwy w czasie ekspozycji na światło Pat.244078 2020-10-21 aktywny  
-- Sposób izolowania skrobi opornej Pat.243155 2020-08-13 aktywny  
-- Sposób rafinacji białkowo-cukrowych ekstraktów roślinnych w systemie pozaukładowym Pat.244212 2020-03-02 aktywny  
-- Sposób otrzymywania przyprawowego sosu grochowego Pat.240638 2019-08-30 aktywny  
-- Sposób otrzymywania koncentratu prebiotycznego z nasion grochu Pat.240769 2019-08-29 aktywny  
-- Sposób wytwarzania farszu z mięsa oddzielonego mechanicznie peklowanego z obniżoną dawką azotynu sodu o poprawionej jakości mikrobiologicznej Pat.240450 2019-07-02 aktywny  
-- Sposób wytwarzania kiełbasy parzonej o średnio rozdrobnionym farszu peklowanej z obniżoną dawką azotynu sodu o poprawionych cechach jakości handlowej Pat.240349 2018-10-29 aktywny  
-- Nowy szczep bakterii Pediococcus acidilactici o zdolności metabolizowania 1,2-propanodiolu, zawierająca go kultura starterowa oraz preparat Pat.236769 2018-08-01 aktywny  
-- Sucha mieszanka zbożowo-strączkowa Pat.236287 2017-05-22 aktywny  
-- Sposób wytwarzania bejcy spożywczej do drewna Pat.232105 2017-01-18 aktywny  
-- Podłoże mikrobiologiczne VRBG agarowe z fioletem, czerwienią, solami żółci i glukozą do identyfikacji Enterobacteriaceae w formie tabletek i sposób jego wytwarzania Pat.233148 2016-11-02 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2023-11-02 2023-11-02
-- Pasta fasolowa instant Pat.236379 2016-10-20 aktywny  
-- Sposób zwiększenia wydajności biogazowni wysłodków buraczanych i poprawy jakości biogazu oraz zastosowanie preparatu bakteryjno-enzymatycznego Pat.236347 2016-05-11 aktywny  
-- Przepływowa wielofunkcyjna cela reakcyjna Pat.230944 2016-02-25 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2023-02-25 2023-02-25
-- Sposób wytwarzania liofilizowanego preparatu bakterii z gatunku Lactobacillus plantarum K KKP 593/p Pat.228552 2015-12-03 aktywny  
-- Sposób wytwarzania wysokowydajnej kiełbasy parzonej o poprawionych cechach jakości sensorycznej Pat.233506 2015-12-02 aktywny  
-- Biopreparat bakteryjno-enzymatyczny do kiszenia traw, zwłaszcza traw wieloletnich, przeznaczonych do produkcji biogazu Pat.228711 2015-11-10 aktywny  
-- Wysokobłonnikowe produkty granulowane instant i sposób ich wytwarzania Pat.233114 2015-10-29 aktywny  
-- Sposób wytwarzania słodkiego mleka grochowego Pat.230755 2015-09-08 aktywny  
-- Sposób wytwarzania niekrystalizujących mas kajmakowych Pat.230734 2015-08-27 aktywny  
-- Szczep Weisella cibaria, zawierająca go kultura starterowa, zakwas, pieczywo oraz sposób otrzymywania pieczywa i zastosowanie szczepu, kultury starterowej lub zakwasu do wytwarzania pieczywa Pat.225277 2015-02-16 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2024-02-16 2024-02-16
-- Sposób skojarzonego przetwarzania ziemniaków na skrobię i substrat ziemniaczany Pat.231887 2014-12-19 aktywny  
-- Sposób wytwarzania standaryzowanego suszu z gotowanych ziemniaków Pat.228787 2014-12-19 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2022-12-19 2022-12-19
-- Sposób modyfikacji pyłku kwiatowego Pat.226818 2014-12-19 aktywny  
-- Sposób wytwarzania instantyzowanych granulek ziemniaczanych i ziemniaczanego koncentratu smakowego Pat.225895 2014-12-19 aktywny  
-- Biopreparat do konserwowania surowców odnawialnych przeznaczonych do produkcji biogazu Pat.225911 2014-12-09 aktywny  
-- Suchy koncentrat pieczywa bezglutenowego Pat.227168 2014-08-04 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2023-08-04 2023-08-04
-- Olej z nasion lnu o podwyższonej wartości biologiczno-żywieniowej, oraz sposób otrzymywania oleju z nasion lnu o podwyższonej wartości biologiczno-żywieniowej Pat.228310 2014-04-22 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2024-04-22 2024-04-22
-- Sposób prowadzenia fermentacji alkoholowej wysokocukrowej brzeczki miodowej Pat.229762 2013-12-30 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2021-12-30 2021-12-30
-- Nowy szczep bakterii Lactobacillus delbrueckii oraz jego zastosowanie do wytwarzania pierzgi Pat.226477 2013-12-20 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2020-12-20 2020-12-20
-- Suche produkty spożywcze na bazie wytłoków marchwiowych Pat.226527 2013-04-02 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2022-04-02 2022-04-02
-- Sposób otrzymywania niskoscukrzonego syropu skrobiowego Pat.226526 2013-04-02 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2022-04-02 2022-04-02
-- R.267300 2013-01-14 aktywny  
-- Koncentraty obiadowe instant na bazie kaszy zbożowej i sposób ich wytwarzania Pat.223781 2012-12-21 aktywny  
-- Sposób dekompozycji ziarn skrobi ziemniaczanej Pat.223330 2012-12-07 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2022-12-07 2022-12-07
-- Nowy szczep bakterii Lactobacillus buchneri A oraz wieloskładnikowy preparat do konserwowania roślin wysokoskrobiowych Pat.219782 2012-11-22 aktywny  
-- Bakteryjna kultura starterowa do pieczywa z inuliną Pat.217701 2012-07-05 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2020-07-05 2020-07-05
-- Bakteryjna kultura starterowa do kiszenia ogórków Pat.217703 2011-12-30 aktywny  
-- Sposób wytwarzania peklowanej azotynowo kiełbasy parzonej o drobno rozdrobnionym farszu o poprawionych cechach jakości zdrowotnej i handlowej Pat.220271 2011-12-29 aktywny  
-- Urządzenie do termicznego rozkładu biomasy w złożu fluidalnym Pat.221100 2011-12-22 aktywny  
-- Kawa zbożowa z dodatkiem ziół Pat.218168 2011-12-14 aktywny  
-- Sposób uzdatniania wód amoniakalnych cukrowni Pat.221552 2011-11-14 aktywny  
-- Sposób wytwarzania preparatu wędzarniczego o modulowanych właściwościach barwiących i aromatyzujących Pat.219265 2010-12-30 aktywny  
-- Szczep bakterii Lactobacillus plantarum S, zastosowanie szczepu bakterii Lactobacillus plantarum S oraz preparat do kiszenia pasz objętościowych Pat.214583 2010-06-16 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2022-06-16 2022-06-16
-- Bakteryjny preparat do kiszenia pasz Pat.212635 2009-06-08 aktywny  
-- Szczep bakterii Lactobacillus fermentum N Pat.211530 2009-06-08 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2020-06-08 2020-06-08
-- Bakteryjno-mineralno-witaminowy preparat do kiszenia zielonek Pat.210287 2007-07-09 aktywny  
-- Nowy szczep bakterii Lactobacillus buchneri Pat.209677 2006-08-02 aktywny  
-- Bakteryjny preparat do kiszenia zielonek oraz sposób wytwarzania bakteryjnego preparatu do kiszenia zielonek Pat.208392 2006-08-02 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2023-08-02 2023-08-02
-- Suszarka bębnowa Pat.210189 2005-12-21 Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2019-12-21 2019-12-21
Źródło: strona internetowa Urzędu Patentowego.

Codziennie monitorfirm.pb.pl śledzi aktualizacje Rejestru Patentowego, automatycznie łącząc te informacje z firmami wymienionymi w zgłoszeniach rejestracyjnych.

Zbieramy patenty czterech rodzajów: wynalazki, znaki towarowe, wzory użytkowe i wzory przemysłowe. Jednak nie wszystkie patenty są dodawane do naszej bazy danych; wykluczamy zgłoszenia patentowe, które istnieją tylko w postaci zeskanowanych dokumentów papierowych i nie zostały zdygitalizowane.