Patenty Instytut Biotechnologii Przemyslu Rolno Spozywczego Im Prof Waclawa Dabrowskiego Panstwowy Instytut Badawczy, znaki towarowe, wynalazki, wzory użytkowe i przemysłowe
Zebraliśmy dane z publicznej bazy danych Urzędu Patentowego dotyczące patentów zarejestrowanych na nazwę Instytut Biotechnologii Przemyslu Rolno Spozywczego Im Prof Waclawa Dabrowskiego Panstwowy Instytut Badawczy. Łączna liczba zgłoszeń rejestracyjnych patentów złożonych w Urzędzie Patentowym wynosi 54. 38 z nich jest obecnie ważnych.
Podział patentów firmowych według typu jest następujący - wynalazki: 53, znaki towarowe: 1.
Podział patentów firmowych według typu jest następujący - wynalazki: 53, znaki towarowe: 1.
Obraz | Tekst | Nr. zgłoszenia | Data zgłoszenia | Status | Ważne do |
---|---|---|---|---|---|
-- | Sposób przerobu nasion grochu na krem białkowy | Pat.247128 | 2022-04-01 | aktywny | |
-- | Panier mokry beztłuszczowy do powlekania produktów spożywczych | Pat.247054 | 2021-12-28 | aktywny | |
-- | Sposób rozkładu polisacharydów zawartych w surowcach lignocelulozowych | Pat.245361 | 2020-12-14 | aktywny | |
-- | Sposób wytwarzania homogenizowanej kiełbasy parzonej o przedłużonej trwałości przechowalniczej z mięsa oddzielonego mechanicznie peklowanego obniżoną dawką azotynu sodu | Pat.244287 | 2020-10-29 | aktywny | |
-- | Sposób wytwarzania kiełbasy drobno rozdrobnionej parzonej peklowanej z obniżoną dawką azotynu sodu o zwiększonej stabilności barwy w czasie ekspozycji na światło | Pat.244078 | 2020-10-21 | aktywny | |
-- | Sposób izolowania skrobi opornej | Pat.243155 | 2020-08-13 | aktywny | |
-- | Sposób rafinacji białkowo-cukrowych ekstraktów roślinnych w systemie pozaukładowym | Pat.244212 | 2020-03-02 | aktywny | |
-- | Sposób otrzymywania przyprawowego sosu grochowego | Pat.240638 | 2019-08-30 | aktywny | |
-- | Sposób otrzymywania koncentratu prebiotycznego z nasion grochu | Pat.240769 | 2019-08-29 | aktywny | |
-- | Sposób wytwarzania farszu z mięsa oddzielonego mechanicznie peklowanego z obniżoną dawką azotynu sodu o poprawionej jakości mikrobiologicznej | Pat.240450 | 2019-07-02 | aktywny | |
-- | Sposób wytwarzania kiełbasy parzonej o średnio rozdrobnionym farszu peklowanej z obniżoną dawką azotynu sodu o poprawionych cechach jakości handlowej | Pat.240349 | 2018-10-29 | aktywny | |
-- | Nowy szczep bakterii Pediococcus acidilactici o zdolności metabolizowania 1,2-propanodiolu, zawierająca go kultura starterowa oraz preparat | Pat.236769 | 2018-08-01 | aktywny | |
-- | Sucha mieszanka zbożowo-strączkowa | Pat.236287 | 2017-05-22 | aktywny | |
-- | Sposób wytwarzania bejcy spożywczej do drewna | Pat.232105 | 2017-01-18 | aktywny | |
-- | Podłoże mikrobiologiczne VRBG agarowe z fioletem, czerwienią, solami żółci i glukozą do identyfikacji Enterobacteriaceae w formie tabletek i sposób jego wytwarzania | Pat.233148 | 2016-11-02 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2023-11-02 | 2023-11-02 |
-- | Pasta fasolowa instant | Pat.236379 | 2016-10-20 | aktywny | |
-- | Sposób zwiększenia wydajności biogazowni wysłodków buraczanych i poprawy jakości biogazu oraz zastosowanie preparatu bakteryjno-enzymatycznego | Pat.236347 | 2016-05-11 | aktywny | |
-- | Przepływowa wielofunkcyjna cela reakcyjna | Pat.230944 | 2016-02-25 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2023-02-25 | 2023-02-25 |
-- | Sposób wytwarzania liofilizowanego preparatu bakterii z gatunku Lactobacillus plantarum K KKP 593/p | Pat.228552 | 2015-12-03 | aktywny | |
-- | Sposób wytwarzania wysokowydajnej kiełbasy parzonej o poprawionych cechach jakości sensorycznej | Pat.233506 | 2015-12-02 | aktywny | |
-- | Biopreparat bakteryjno-enzymatyczny do kiszenia traw, zwłaszcza traw wieloletnich, przeznaczonych do produkcji biogazu | Pat.228711 | 2015-11-10 | aktywny | |
-- | Wysokobłonnikowe produkty granulowane instant i sposób ich wytwarzania | Pat.233114 | 2015-10-29 | aktywny | |
-- | Sposób wytwarzania słodkiego mleka grochowego | Pat.230755 | 2015-09-08 | aktywny | |
-- | Sposób wytwarzania niekrystalizujących mas kajmakowych | Pat.230734 | 2015-08-27 | aktywny | |
-- | Szczep Weisella cibaria, zawierająca go kultura starterowa, zakwas, pieczywo oraz sposób otrzymywania pieczywa i zastosowanie szczepu, kultury starterowej lub zakwasu do wytwarzania pieczywa | Pat.225277 | 2015-02-16 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2024-02-16 | 2024-02-16 |
-- | Sposób skojarzonego przetwarzania ziemniaków na skrobię i substrat ziemniaczany | Pat.231887 | 2014-12-19 | aktywny | |
-- | Sposób wytwarzania standaryzowanego suszu z gotowanych ziemniaków | Pat.228787 | 2014-12-19 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2022-12-19 | 2022-12-19 |
-- | Sposób modyfikacji pyłku kwiatowego | Pat.226818 | 2014-12-19 | aktywny | |
-- | Sposób wytwarzania instantyzowanych granulek ziemniaczanych i ziemniaczanego koncentratu smakowego | Pat.225895 | 2014-12-19 | aktywny | |
-- | Biopreparat do konserwowania surowców odnawialnych przeznaczonych do produkcji biogazu | Pat.225911 | 2014-12-09 | aktywny | |
-- | Suchy koncentrat pieczywa bezglutenowego | Pat.227168 | 2014-08-04 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2023-08-04 | 2023-08-04 |
-- | Olej z nasion lnu o podwyższonej wartości biologiczno-żywieniowej, oraz sposób otrzymywania oleju z nasion lnu o podwyższonej wartości biologiczno-żywieniowej | Pat.228310 | 2014-04-22 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2024-04-22 | 2024-04-22 |
-- | Sposób prowadzenia fermentacji alkoholowej wysokocukrowej brzeczki miodowej | Pat.229762 | 2013-12-30 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2021-12-30 | 2021-12-30 |
-- | Nowy szczep bakterii Lactobacillus delbrueckii oraz jego zastosowanie do wytwarzania pierzgi | Pat.226477 | 2013-12-20 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2020-12-20 | 2020-12-20 |
-- | Suche produkty spożywcze na bazie wytłoków marchwiowych | Pat.226527 | 2013-04-02 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2022-04-02 | 2022-04-02 |
-- | Sposób otrzymywania niskoscukrzonego syropu skrobiowego | Pat.226526 | 2013-04-02 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2022-04-02 | 2022-04-02 |
|
-- | R.267300 | 2013-01-14 | aktywny | |
-- | Koncentraty obiadowe instant na bazie kaszy zbożowej i sposób ich wytwarzania | Pat.223781 | 2012-12-21 | aktywny | |
-- | Sposób dekompozycji ziarn skrobi ziemniaczanej | Pat.223330 | 2012-12-07 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2022-12-07 | 2022-12-07 |
-- | Nowy szczep bakterii Lactobacillus buchneri A oraz wieloskładnikowy preparat do konserwowania roślin wysokoskrobiowych | Pat.219782 | 2012-11-22 | aktywny | |
-- | Bakteryjna kultura starterowa do pieczywa z inuliną | Pat.217701 | 2012-07-05 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2020-07-05 | 2020-07-05 |
-- | Bakteryjna kultura starterowa do kiszenia ogórków | Pat.217703 | 2011-12-30 | aktywny | |
-- | Sposób wytwarzania peklowanej azotynowo kiełbasy parzonej o drobno rozdrobnionym farszu o poprawionych cechach jakości zdrowotnej i handlowej | Pat.220271 | 2011-12-29 | aktywny | |
-- | Urządzenie do termicznego rozkładu biomasy w złożu fluidalnym | Pat.221100 | 2011-12-22 | aktywny | |
-- | Kawa zbożowa z dodatkiem ziół | Pat.218168 | 2011-12-14 | aktywny | |
-- | Sposób uzdatniania wód amoniakalnych cukrowni | Pat.221552 | 2011-11-14 | aktywny | |
-- | Sposób wytwarzania preparatu wędzarniczego o modulowanych właściwościach barwiących i aromatyzujących | Pat.219265 | 2010-12-30 | aktywny | |
-- | Szczep bakterii Lactobacillus plantarum S, zastosowanie szczepu bakterii Lactobacillus plantarum S oraz preparat do kiszenia pasz objętościowych | Pat.214583 | 2010-06-16 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2022-06-16 | 2022-06-16 |
-- | Bakteryjny preparat do kiszenia pasz | Pat.212635 | 2009-06-08 | aktywny | |
-- | Szczep bakterii Lactobacillus fermentum N | Pat.211530 | 2009-06-08 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2020-06-08 | 2020-06-08 |
-- | Bakteryjno-mineralno-witaminowy preparat do kiszenia zielonek | Pat.210287 | 2007-07-09 | aktywny | |
-- | Nowy szczep bakterii Lactobacillus buchneri | Pat.209677 | 2006-08-02 | aktywny | |
-- | Bakteryjny preparat do kiszenia zielonek oraz sposób wytwarzania bakteryjnego preparatu do kiszenia zielonek | Pat.208392 | 2006-08-02 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2023-08-02 | 2023-08-02 |
-- | Suszarka bębnowa | Pat.210189 | 2005-12-21 | Na podstawie art. 90 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej patent wygasł z dniem 2019-12-21 | 2019-12-21 |
Źródło: strona internetowa Urzędu Patentowego.
Codziennie monitorfirm.pb.pl śledzi aktualizacje Rejestru Patentowego, automatycznie łącząc te informacje z firmami wymienionymi w zgłoszeniach rejestracyjnych.
Zbieramy patenty czterech rodzajów: wynalazki, znaki towarowe, wzory użytkowe i wzory przemysłowe. Jednak nie wszystkie patenty są dodawane do naszej bazy danych; wykluczamy zgłoszenia patentowe, które istnieją tylko w postaci zeskanowanych dokumentów papierowych i nie zostały zdygitalizowane.
Codziennie monitorfirm.pb.pl śledzi aktualizacje Rejestru Patentowego, automatycznie łącząc te informacje z firmami wymienionymi w zgłoszeniach rejestracyjnych.
Zbieramy patenty czterech rodzajów: wynalazki, znaki towarowe, wzory użytkowe i wzory przemysłowe. Jednak nie wszystkie patenty są dodawane do naszej bazy danych; wykluczamy zgłoszenia patentowe, które istnieją tylko w postaci zeskanowanych dokumentów papierowych i nie zostały zdygitalizowane.
Wiadomości biznesowe, aktualności ekonomiczne, artykuły
Inne wiadomości
Rzeczniczka TSUE wydała opinię w sprawie WIBOR i kredytów hipotecznych
Dyrektywa dotycząca nieuczciwych warunków w umowach konsumenckich może mieć zastosowanie do postanowień umów kredytowych ze zmiennym oprocentowaniem, opartych na wskaźniku WIBOR - stwierdziła

Insiderzy z Klarny zostali milionerami, prezes Siemiątkowski miliarderem
Udany debiut Klarny na nowojorskiej giełdzie uczynił z wiele osób związanych obecnie lub w przeszłości ze szwedzkim fintechem milionerami. Współzałożyciel i prezes spółki, Sebastian Siemiątkowski,

Trade Republic wchodzi do Polski
Bankom i XTB wyrasta konkurent. Jest tani, ma spore doświadczenie, klientów i mocne wsparcie kapitałowe.