Sprawozdania finansowe Gastronomicon

Bilans spółki Gastronomicon

Wiek firmy:
Wiek:
12 l. 9 mies. 4 d.
Kapitał zakładowy:
Kap. zakładowy:
50 000 zł

Dane bilansowe GASTRONOMICON

ROK
2021
2022
2023
Aktywa razem 1 080 858,93 1 448 769,56 3 033 862,77
A. Aktywa trwałe 30 377,54 505 987,65 1 046 424,51
B. Aktywa obrotowe 1 050 481,39 942 781,91 1 987 438,26
C. Należne wpłaty na kapitał (fundusz) podstawowy - - 0,00
D. Udziały (akcje) własne - - 0,00
Pasywa razem 1 080 858,93 1 448 769,56 3 033 862,77
A. Kapitał (fundusz) własny 8 118,88 711 940,11 2 071 296,89
B. Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania 1 072 740,05 736 829,45 962 565,88
I. Zobowiązania długoterminowe 0,00 0,00 0,00
II. Zobowiązania krótkoterminowe 1 072 740,05 736 829,45 962 565,88
Dane finansowe są automatycznie odczytywane ze strony internetowej EKRS Ministerstwa Sprawiedliwości.

  • Aktywa trwałe - Majątek posiadany na dłuższy okres, zazwyczaj dłuższy niż rok, np. nieruchomości, maszyny.
  • Aktywa obrotowe - Majątek planowany do zużycia lub sprzedaży w ciągu roku, np. zapasy, należności, środki pieniężne.
  • Kapitał własny - Wartość netto majątku przedsiębiorstwa, będąca różnicą między aktywami a zobowiązaniami.
  • Zobowiązania długoterminowe - Zobowiązania finansowe do spłaty w okresie dłuższym niż rok, np. kredyty, obligacje.
  • Zobowiązania krótkoterminowe - Zobowiązania finansowe do spłaty w ciągu roku, np. zobowiązania wobec dostawców, krótkoterminowe kredyty.
  • Kapitał rezerwowy - Część kapitału własnego odkładana na określone cele, np. pokrycie strat, rozwój działalności.