56.10.B - Ruchome placówki gastronomiczne
56.10.A - Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
10.86.Z - Produkcja artykułów spożywczych homogenizowanych i żywności dietetycznej
10.89.Z - Produkcja pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowana
11.07.Z - Produkcja napojów bezalkoholowych; produkcja wód mineralnych i pozostałych wód butelkowanych
46.38.Z - Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności, włączając ryby, skorupiaki i mięczaki
47.11.Z - Sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach z przewagą żywności, napojów i wyrobów tytoniowych
47.25.Z - Sprzedaż detaliczna napojów alkoholowych i bezalkoholowych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.91.Z - Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub internet
47.99.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona poza siecią sklepową, straganami i targowiskami
10.85.Z - Wytwarzanie gotowych posiłków i dań
56.21.Z - Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
56.29.Z - Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
56.30.Z - Przygotowywanie i podawanie napojów
66.22.Z - Działalność agentów i brokerów ubezpieczeniowych
82.30.Z - Działalność związana z organizacją targów, wystaw i kongresów
85.59.B - Pozostałe pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowane
96.09.Z - Pozostała działalność usługowa, gdzie indziej niesklasyfikowana
10.52.Z - Produkcja lodów
10.12.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu
10.13.Z - Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego
10.20.Z - Przetwarzanie i konserwowanie ryb, skorupiaków i mięczaków
10.31.Z - Przetwarzanie i konserwowanie ziemniaków
10.32.Z - Produkcja soków z owoców i warzyw
10.39.Z - Pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw
10.41.Z - Produkcja olejów i pozostałych tłuszczów płynnych
10.51.Z - Przetwórstwo mleka i wyrób serów
10.11.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu
10.61.Z - Wytwarzanie produktów przemiału zbóż
10.62.Z - Wytwarzanie skrobi i wyrobów skrobiowych
10.71.Z - Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek
10.72.Z - Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek
10.73.Z - Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych
10.82.Z - Produkcja kakao, czekolady i wyrobów cukierniczych
10.83.Z - Przetwórstwo herbaty i kawy