Sprawozdania finansowe Gastro-Economy

Bilans spółki Gastro-Economy

Wiek firmy:
Wiek:
8 l. 6 mies. 19 d.
Kapitał zakładowy:
Kap. zakładowy:
5 000 zł

Dane bilansowe GASTRO-ECONOMY

ROK
2018
2019
2020
2021
2022
Aktywa razem 484 491,80 303 911,88 297 446,58 296 441,53 282 788,99
A. Aktywa trwałe 281 000,00 242 923,31 10 498,23 8 073,15 5 648,07
B. Aktywa obrotowe 203 491,80 60 988,57 286 948,35 288 368,38 277 140,92
C. Należne wpłaty na kapitał (fundusz) podstawowy - - 0,00 - -
D. Udziały (akcje) własne - - 0,00 - -
Pasywa razem 484 491,80 303 911,88 297 446,58 296 441,53 282 788,99
A. Kapitał (fundusz) własny 315 177,73 284 456,41 277 977,87 273 345,92 260 361,88
B. Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania 169 314,07 19 455,47 19 468,71 23 095,61 22 427,11
I. Zobowiązania długoterminowe 150 000,00 - - - -
II. Zobowiązania krótkoterminowe 214,07 - - - -
Dane finansowe są automatycznie odczytywane ze strony internetowej EKRS Ministerstwa Sprawiedliwości.

  • Aktywa trwałe - Majątek posiadany na dłuższy okres, zazwyczaj dłuższy niż rok, np. nieruchomości, maszyny.
  • Aktywa obrotowe - Majątek planowany do zużycia lub sprzedaży w ciągu roku, np. zapasy, należności, środki pieniężne.
  • Kapitał własny - Wartość netto majątku przedsiębiorstwa, będąca różnicą między aktywami a zobowiązaniami.
  • Zobowiązania długoterminowe - Zobowiązania finansowe do spłaty w okresie dłuższym niż rok, np. kredyty, obligacje.
  • Zobowiązania krótkoterminowe - Zobowiązania finansowe do spłaty w ciągu roku, np. zobowiązania wobec dostawców, krótkoterminowe kredyty.
  • Kapitał rezerwowy - Część kapitału własnego odkładana na określone cele, np. pokrycie strat, rozwój działalności.