56.10.A - Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
70.22.Z - Pozostałe doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i zarządzania
46.37.Z - Sprzedaż hurtowa herbaty, kawy, kakao i przypraw
46.38.Z - Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności, włączając ryby, skorupiaki i mięczaki
46.39.Z - Sprzedaż hurtowa niewyspecjalizowana żywności, napojów i wyrobów tytoniowych
55.10.Z - Hotele i podobne obiekty zakwaterowania
55.20.Z - Obiekty noclegowe turystyczne i miejsca krótkotrwałego zakwaterowania
55.90.Z - Pozostałe zakwaterowanie
56.10.B - Ruchome placówki gastronomiczne
56.21.Z - Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
56.29.Z - Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
56.30.Z - Przygotowywanie i podawanie napojów
63.91.Z - Działalność agencji informacyjnych
70.21.Z - Stosunki międzyludzkie (public relations) i komunikacja
46.36.Z - Sprzedaż hurtowa cukru, czekolady, wyrobów cukierniczych i piekarskich
71.20.A - Badania i analizy związane z jakością żywności
74.10.Z - Działalność w zakresie specjalistycznego projektowania
74.90.Z - Pozostała działalność profesjonalna, naukowa i techniczna, gdzie indziej niesklasyfikowana
78.30.Z - Pozostała działalność związana z udostępnianiem pracowników
81.10.Z - Działalność pomocnicza związana z utrzymaniem porządku w budynkach
81.21.Z - Niespecjalistyczne sprzątanie budynków i obiektów przemysłowych
81.22.Z - Specjalistyczne sprzątanie budynków i obiektów przemysłowych
81.29.Z - Pozostałe sprzątanie
82.30.Z - Działalność związana z organizacją targów, wystaw i kongresów
85.42.Z - Szkoły wyższe
85.59.B - Pozostałe pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowane
90.03.Z - Artystyczna i literacka działalność twórcza
11.03.Z - Produkcja cydru i pozostałych win owocowych
10.42.Z - Produkcja margaryny i podobnych tłuszczów jadalnych
10.51.Z - Przetwórstwo mleka i wyrób serów
10.52.Z - Produkcja lodów
10.71.Z - Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek
10.72.Z - Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek
10.82.Z - Produkcja kakao, czekolady i wyrobów cukierniczych
10.83.Z - Przetwórstwo herbaty i kawy
10.85.Z - Wytwarzanie gotowych posiłków i dań
10.86.Z - Produkcja artykułów spożywczych homogenizowanych i żywności dietetycznej
10.89.Z - Produkcja pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowana
11.01.Z - Destylowanie, rektyfikowanie i mieszanie alkoholi
11.02.Z - Produkcja win gronowych
10.41.Z - Produkcja olejów i pozostałych tłuszczów płynnych
11.04.Z - Produkcja pozostałych niedestylowanych napojów fermentowanych
11.07.Z - Produkcja napojów bezalkoholowych; produkcja wód mineralnych i pozostałych wód butelkowanych
33.12.Z - Naprawa i konserwacja maszyn
33.14.Z - Naprawa i konserwacja urządzeń elektrycznych
33.17.Z - Naprawa i konserwacja pozostałego sprzętu transportowego
33.19.Z - Naprawa i konserwacja pozostałego sprzętu i wyposażenia
33.20.Z - Instalowanie maszyn przemysłowych, sprzętu i wyposażenia
46.31.Z - Sprzedaż hurtowa owoców i warzyw
46.32.Z - Sprzedaż hurtowa mięsa i wyrobów z mięsa
46.33.Z - Sprzedaż hurtowa mleka, wyrobów mleczarskich, jaj, olejów i tłuszczów jadalnych
46.34.B - Sprzedaż hurtowa napojów bezalkoholowych
46.35.Z - Sprzedaż hurtowa wyrobów tytoniowych