Sprawozdania finansowe De Gastronomia

Bilans spółki De Gastronomia

Wiek firmy:
Wiek:
17 l. 2 mies. 20 d.
Kapitał zakładowy:
Kap. zakładowy:
50 000 zł

Dane bilansowe DE GASTRONOMIA

ROK
2018
2019
2020
2021
2022
Aktywa razem 1 018 615,86 796 203,61 866 715,09 647 711,89 843 757,01
A. Aktywa trwałe 279 383,69 665 183,42 590 501,40 542 579,06 497 107,86
B. Aktywa obrotowe 739 232,17 131 020,19 276 213,69 105 132,83 346 649,15
C. Należne wpłaty na kapitał (fundusz) podstawowy - - - - -
D. Udziały (akcje) własne - - - - -
Pasywa razem 1 018 615,86 796 203,61 866 715,09 647 711,89 843 757,01
A. Kapitał (fundusz) własny 371 232,74 400 234,00 386 038,96 212 024,24 533 871,46
B. Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania 647 383,12 395 969,61 480 676,13 435 687,65 309 885,55
I. Zobowiązania długoterminowe 5 000,00 0,00 0,00 0,00 0,00
II. Zobowiązania krótkoterminowe 528 223,22 311 474,03 457 220,85 423 237,65 309 885,55
Dane finansowe są automatycznie odczytywane ze strony internetowej EKRS Ministerstwa Sprawiedliwości.

  • Aktywa trwałe - Majątek posiadany na dłuższy okres, zazwyczaj dłuższy niż rok, np. nieruchomości, maszyny.
  • Aktywa obrotowe - Majątek planowany do zużycia lub sprzedaży w ciągu roku, np. zapasy, należności, środki pieniężne.
  • Kapitał własny - Wartość netto majątku przedsiębiorstwa, będąca różnicą między aktywami a zobowiązaniami.
  • Zobowiązania długoterminowe - Zobowiązania finansowe do spłaty w okresie dłuższym niż rok, np. kredyty, obligacje.
  • Zobowiązania krótkoterminowe - Zobowiązania finansowe do spłaty w ciągu roku, np. zobowiązania wobec dostawców, krótkoterminowe kredyty.
  • Kapitał rezerwowy - Część kapitału własnego odkładana na określone cele, np. pokrycie strat, rozwój działalności.