56.10.A - Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
47.91.Z - Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub internet
85.59.B - Pozostałe pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowane
74.90.Z - Pozostała działalność profesjonalna, naukowa i techniczna, gdzie indziej niesklasyfikowana
73.20.Z - Badanie rynku i opinii publicznej
73.11.Z - Działalność agencji reklamowych
71.20.A - Badania i analizy związane z jakością żywności
70.22.Z - Pozostałe doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i zarządzania
70.21.Z - Stosunki międzyludzkie (public relations) i komunikacja
68.20.Z - Wynajem i zarządzanie nieruchomościami własnymi lub dzierżawionymi
63.12.Z - Działalność portali internetowych
56.30.Z - Przygotowywanie i podawanie napojów
56.29.Z - Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
56.21.Z - Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
56.10.B - Ruchome placówki gastronomiczne
47.99.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona poza siecią sklepową, straganami i targowiskami
10.20.Z - Przetwarzanie i konserwowanie ryb, skorupiaków i mięczaków
47.89.Z - Sprzedaż detaliczna pozostałych wyrobów prowadzona na straganach i targowiskach
47.81.Z - Sprzedaż detaliczna żywności, napojów i wyrobów tytoniowych prowadzona na straganach i targowiskach
47.29.Z - Sprzedaż detaliczna pozostałej żywności prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.23.Z - Sprzedaż detaliczna ryb, skorupiaków i mięczaków prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
46.90.Z - Sprzedaż hurtowa niewyspecjalizowana
46.38.Z - Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności, włączając ryby, skorupiaki i mięczaki
46.37.Z - Sprzedaż hurtowa herbaty, kawy, kakao i przypraw
46.17.Z - Działalność agentów zajmujących się sprzedażą żywności, napojów i wyrobów tytoniowych
33.12.Z - Naprawa i konserwacja maszyn
20.42.Z - Produkcja wyrobów kosmetycznych i toaletowych
10.89.Z - Produkcja pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowana
10.83.Z - Przetwórstwo herbaty i kawy
10.39.Z - Pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw
10.32.Z - Produkcja soków z owoców i warzyw