56.10.A - Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
56.21.Z - Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
43.12.Z - Przygotowanie terenu pod budowę
43.13.Z - Wykonywanie wykopów i wierceń geologiczno-inżynierskich
43.21.Z - Wykonywanie instalacji elektrycznych
43.22.Z - Wykonywanie instalacji wodno-kanalizacyjnych, cieplnych, gazowych i klimatyzacyjnych
43.29.Z - Wykonywanie pozostałych instalacji budowlanych
43.31.Z - Tynkowanie
43.32.Z - Zakładanie stolarki budowlanej
43.33.Z - Posadzkarstwo; tapetowanie i oblicowywanie ścian
43.34.Z - Malowanie i szklenie
47.91.Z - Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub internet
47.99.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona poza siecią sklepową, straganami i targowiskami
56.10.B - Ruchome placówki gastronomiczne
43.11.Z - Rozbiórka i burzenie obiektów budowlanych
56.29.Z - Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
56.30.Z - Przygotowywanie i podawanie napojów
70.21.Z - Stosunki międzyludzkie (public relations) i komunikacja
70.22.Z - Pozostałe doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i zarządzania
73.11.Z - Działalność agencji reklamowych
73.20.Z - Badanie rynku i opinii publicznej
78.20.Z - Działalność agencji pracy tymczasowej
78.30.Z - Pozostała działalność związana z udostępnianiem pracowników
82.11.Z - Działalność usługowa związana z administracyjną obsługą biura
85.59.B - Pozostałe pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowane
85.60.Z - Działalność wspomagająca edukację
10.73.Z - Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych
10.12.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu
10.20.Z - Przetwarzanie i konserwowanie ryb, skorupiaków i mięczaków
10.31.Z - Przetwarzanie i konserwowanie ziemniaków
10.32.Z - Produkcja soków z owoców i warzyw
10.39.Z - Pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw
10.41.Z - Produkcja olejów i pozostałych tłuszczów płynnych
10.42.Z - Produkcja margaryny i podobnych tłuszczów jadalnych
10.51.Z - Przetwórstwo mleka i wyrób serów
10.52.Z - Produkcja lodów
10.61.Z - Wytwarzanie produktów przemiału zbóż
10.71.Z - Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek
10.11.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu
10.85.Z - Wytwarzanie gotowych posiłków i dań
10.86.Z - Produkcja artykułów spożywczych homogenizowanych i żywności dietetycznej
41.10.Z - Realizacja projektów budowlanych związanych ze wznoszeniem budynków
41.20.Z - Roboty budowlane związane ze wznoszeniem budynków mieszkalnych i niemieszkalnych
42.11.Z - Roboty związane z budową dróg i autostrad
42.12.Z - Roboty związane z budową dróg szynowych i kolei podziemnej
42.13.Z - Roboty związane z budową mostów i tuneli
42.21.Z - Roboty związane z budową rurociągów przesyłowych i sieci rozdzielczych
42.22.Z - Roboty związane z budową linii telekomunikacyjnych i elektroenergetycznych
42.91.Z - Roboty związane z budową obiektów inżynierii wodnej
42.99.Z - Roboty związane z budową pozostałych obiektów inżynierii lądowej i wodnej, gdzie indziej niesklasyfikowane