68.20.Z - Wynajem i zarządzanie nieruchomościami własnymi lub dzierżawionymi
56.10.A - Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
96.09.Z - Pozostała działalność usługowa, gdzie indziej niesklasyfikowana
82.99.Z - Pozostała działalność wspomagająca prowadzenie działalności gospodarczej, gdzie indziej niesklasyfikowana
79.90.C - Pozostała działalność usługowa w zakresie rezerwacji, gdzie indziej niesklasyfikowana
77.39.Z - Wynajem i dzierżawa pozostałych maszyn, urządzeń oraz dóbr materialnych, gdzie indziej niesklasyfikowane
77.34.Z - Wynajem i dzierżawa środków transportu wodnego
77.33.Z - Wynajem i dzierżawa maszyn i urządzeń biurowych, włączając komputery
77.32.Z - Wynajem i dzierżawa maszyn i urządzeń budowlanych
77.21.Z - Wypożyczanie i dzierżawa sprzętu rekreacyjnego i sportowego
77.12.Z - Wynajem i dzierżawa pozostałych pojazdów samochodowych, z wyłączeniem motocykli
77.11.Z - Wynajem i dzierżawa samochodów osobowych i furgonetek
56.29.Z - Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
56.21.Z - Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
56.10.B - Ruchome placówki gastronomiczne
03.11.Z - Rybołówstwo w wodach morskich
55.90.Z - Pozostałe zakwaterowanie
55.30.Z - Pola kempingowe (włączając pola dla pojazdów kempingowych) i pola namiotowe
55.20.Z - Obiekty noclegowe turystyczne i miejsca krótkotrwałego zakwaterowania
55.10.Z - Hotele i podobne obiekty zakwaterowania
52.10.B - Magazynowanie i przechowywanie pozostałych towarów
47.29.Z - Sprzedaż detaliczna pozostałej żywności prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.23.Z - Sprzedaż detaliczna ryb, skorupiaków i mięczaków prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.19.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach
47.11.Z - Sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach z przewagą żywności, napojów i wyrobów tytoniowych
46.39.Z - Sprzedaż hurtowa niewyspecjalizowana żywności, napojów i wyrobów tytoniowych
46.38.Z - Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności, włączając ryby, skorupiaki i mięczaki
10.20.Z - Przetwarzanie i konserwowanie ryb, skorupiaków i mięczaków
03.12.Z - Rybołówstwo w wodach śródlądowych