Sprawozdania finansowe A.s. Food Concept

Bilans spółki A.s. Food Concept

Wiek firmy:
Wiek:
9 l. 5 mies. 10 d.
Kapitał zakładowy:
Kap. zakładowy:
5 000 zł

Dane bilansowe A.S. FOOD CONCEPT

ROK
2020
2021
2022
Aktywa razem 209 802,49 223 582,65 383 739,90
A. Aktywa trwałe 100,00 100,00 100,00
B. Aktywa obrotowe 209 702,49 223 482,65 383 639,90
C. Należne wpłaty na kapitał (fundusz) podstawowy 0,00 0,00 0,00
D. Udziały (akcje) własne 0,00 0,00 0,00
Pasywa razem 209 802,49 223 582,65 383 739,90
A. Kapitał (fundusz) własny 173 775,99 195 319,68 288 389,62
B. Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania 36 026,50 28 262,97 95 350,28
I. Zobowiązania długoterminowe 0,00 0,00 0,00
II. Zobowiązania krótkoterminowe 36 026,50 28 262,97 95 350,28
Dane finansowe są automatycznie odczytywane ze strony internetowej EKRS Ministerstwa Sprawiedliwości.

  • Aktywa trwałe - Majątek posiadany na dłuższy okres, zazwyczaj dłuższy niż rok, np. nieruchomości, maszyny.
  • Aktywa obrotowe - Majątek planowany do zużycia lub sprzedaży w ciągu roku, np. zapasy, należności, środki pieniężne.
  • Kapitał własny - Wartość netto majątku przedsiębiorstwa, będąca różnicą między aktywami a zobowiązaniami.
  • Zobowiązania długoterminowe - Zobowiązania finansowe do spłaty w okresie dłuższym niż rok, np. kredyty, obligacje.
  • Zobowiązania krótkoterminowe - Zobowiązania finansowe do spłaty w ciągu roku, np. zobowiązania wobec dostawców, krótkoterminowe kredyty.
  • Kapitał rezerwowy - Część kapitału własnego odkładana na określone cele, np. pokrycie strat, rozwój działalności.