68.20.Z - Wynajem i zarządzanie nieruchomościami własnymi lub dzierżawionymi
56.30.Z - Przygotowywanie i podawanie napojów
47.22.Z - Sprzedaż detaliczna mięsa i wyrobów z mięsa prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.23.Z - Sprzedaż detaliczna ryb, skorupiaków i mięczaków prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.24.Z - Sprzedaż detaliczna pieczywa, ciast, wyrobów ciastkarskich i cukierniczych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.25.Z - Sprzedaż detaliczna napojów alkoholowych i bezalkoholowych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.26.Z - Sprzedaż detaliczna wyrobów tytoniowych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.29.Z - Sprzedaż detaliczna pozostałej żywności prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
47.91.Z - Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub internet
47.99.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona poza siecią sklepową, straganami i targowiskami
56.10.B - Ruchome placówki gastronomiczne
56.21.Z - Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
56.29.Z - Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
47.21.Z - Sprzedaż detaliczna owoców i warzyw prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach
70.22.Z - Pozostałe doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i zarządzania
82.11.Z - Działalność usługowa związana z administracyjną obsługą biura
82.19.Z - Wykonywanie fotokopii, przygotowywanie dokumentów i pozostała specjalistyczna działalność wspomagająca prowadzenie biura
82.30.Z - Działalność związana z organizacją targów, wystaw i kongresów
82.91.Z - Działalność świadczona przez agencje inkasa i biura kredytowe
82.92.Z - Działalność związana z pakowaniem
82.99.Z - Pozostała działalność wspomagająca prowadzenie działalności gospodarczej, gdzie indziej niesklasyfikowana
85.59.A - Nauka języków obcych
85.59.B - Pozostałe pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowane
85.60.Z - Działalność wspomagająca edukację
10.62.Z - Wytwarzanie skrobi i wyrobów skrobiowych
10.12.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu
10.13.Z - Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego
10.20.Z - Przetwarzanie i konserwowanie ryb, skorupiaków i mięczaków
10.31.Z - Przetwarzanie i konserwowanie ziemniaków
10.32.Z - Produkcja soków z owoców i warzyw
10.39.Z - Pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw
10.41.Z - Produkcja olejów i pozostałych tłuszczów płynnych
10.42.Z - Produkcja margaryny i podobnych tłuszczów jadalnych
10.51.Z - Przetwórstwo mleka i wyrób serów
10.52.Z - Produkcja lodów
10.61.Z - Wytwarzanie produktów przemiału zbóż
10.11.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu
10.71.Z - Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek
10.72.Z - Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek
10.73.Z - Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych
10.81.Z - Produkcja cukru
10.82.Z - Produkcja kakao, czekolady i wyrobów cukierniczych
10.83.Z - Przetwórstwo herbaty i kawy
10.84.Z - Produkcja przypraw
10.85.Z - Wytwarzanie gotowych posiłków i dań
10.86.Z - Produkcja artykułów spożywczych homogenizowanych i żywności dietetycznej
10.89.Z - Produkcja pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowana